2020.05.02.-Nagy György

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. május 2. szombat

*******************************

Menj át ezen!

„…menj át ezen a Jordánon…! (Józsué könyve 1:2)/Károli fordítás/

 

Most a Jordán folyó jön, ezen kell átkelnie Isten népének, hogy birtokba vegyék az ígéret földjét. Hátuk mögött hagyták Egyiptomot, hosszú évtizedeket töltöttek a pusztában, s most új korszak kezdődik az életükben. Ha így nézem, ez az átkelés is csak egy állomás céljuk felé. Nem volt kevésbé kis dolog, amikor a víz vérré vált Egyiptomban, vagy amikor meghaltak az elsőszülöttek, vagy az átkelés a Vörös tengeren, de az sem, amikor egy hatalmas embertömeget táplál Isten a pusztában.

Mennyire igaz ez ránk is. Most ez jön. A 2020-as év ezt hozta számunkra. A Koronavírus által teremtett új helyzet is csak egy állomás a hívő ember útja során az örök élet felé.

„sok nyomorúságon át kell bemennünk az Isten országába.” (Ap.Csel 14:22)

Most ezen kell átjutnunk.

 

Az ember fél az ismeretlentől.

Emlékszel, hogy féltél az érettségi előtt vagy amikor államvizsgáztál?

Emlékszel még arra, amikor műtöttek?

Amikor nem sok esélyt adtál volna annak, hogy megmaradsz?

És mégis itt vagy.

 

Utad erre folytatódik. Ezen a Jordánon kell átkelni. Veszélyes lesz, de te már voltál hasonló helyzetben. Veszélyes lesz, de Valaki eddig is őrködött feletted. Ő van veled most is.

Ha a teljes első fejezetet végig olvasod Józsué könyvéből, rengeteg biztatást fogsz kapni belőle. Isten legyen ma is reménységed és oltalmad!

(Nagy György, Mátészalka-Kertváros)

*****************************************************

Imádság:

Uram, segíts, hogy benned bízzam akkor is, amikor nehézségeken megyek keresztül. Tudom, velem vagy. Köszönöm, hogy megnyugtat jelenléted! Ámen.

***************************************************************

A nap gondolata:

Honnan tudhatod, hogy nem tapasztalod meg Isten szeretetét? Onnan, hogy aggódsz. Nem imádhatod Istent és aggódhatsz egyszerre. Minden alkalommal, amikor aggódsz, elfelejted, hogy Isten mennyire szeret téged. Aggódni olyan, mint ateistának lenni. Úgy teszel, mintha árva lennél, és nem Isten gyermeke.

Vélemény, hozzászólás?