2020. április 11. nagyszombat-Burian Tamás

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. április 11. szombat

*******************************

Csend…

József elvitte a testet, tiszta gyolcsba göngyölte, és elhelyezte a maga új sírjába, amelyet a sziklába vágatott. A sír bejáratához egy nagy követ hengerített, és eltávozott. Ott volt pedig a magdalai Mária és a másik Mária, akik a sírral szemben ültek. (Máté 27:59-61)

 

„A sír bejáratához egy nagy követ hengerített, és eltávozott.” József odadta sírját, hogy Jézus tisztességgel legyen eltemetve. A sír lezáratott és ő eltávozott és az éjszaka rémítő csendjében ott áll vigyorogva a Sátán. Győztem! Megöltem az Istent és a világ ezentúl az enyém. Nem egyedül van ezzel a gondolattal, József is így érez, lezárta a sírt és elment. Hányszor zárjuk le életünk sírjait mi is hatalmas kővel, hogy ne kelljen emlékezni bűneinkre, bukásainkra, engedetlenségeinkre. Ma egy egész új világrend próbál meg követ hengeríteni keresztyén múltunkra, a hitben gyökerező igazi európai és magyar értékrendre. És ott áll a világ vigyorogva a „rettentő képződmény” felett. Győztünk…

Aztán hajnalra kelve a kő elgördül. Mert mindig az Istené az utolsó szó. Mert életünk sírjai betemettetnek az Isten szeretetébe. Mert a feltámadott Úr újra előttünk megy a mi emmausainkba. Reményt, jövőt kínálva a húsvéti csodában.

(Burián Tamás, Silver Creek, NY)

*****************************************************

Imádság:

Teremtő Istenem, veled vagyok ebben az új reggelben is. Köszönöm Neked a tegnapot az áldásaidat és a bocsánatodat és kérlek légy velem ebben a mai napban is. Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

Csend van, nem történik semmi sem, a Messiás sírjában pihen, a templomőrség őrzi a sírkövet, nem tudják: az élet csendesebb, de erősebb is, mint a halál, követ hengerítve napfényre talál. (Rozványi Dávid, Nagyszombati Csend)

One Response to "2020. április 11. nagyszombat-Burian Tamás"

  1. Rozványi Dávid Posted on 2020-04-20 at 17:39

    Köszönöm, hogy a versem által én is veletek lehettem ezekben a csodálatos napokban.

Vélemény, hozzászólás?