2020. április 12. vasárnap-Hollósi István

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

április 12. vasárnap

HÚSVÉT 1. NAPJA

*******************************

Az engedelmesség áldása

„…Ő pedig ezt mondta nekik: „Vessétek ki a hálót a hajó jobb oldalán, és találtok!” Kivetették tehát, de kivonni már nem tudták a rengeteg hal miatt. …Ez már a harmadik alkalom volt, hogy Jézus megjelent a tanítványoknak, miután feltámadt a halottak közül.” (Jn 21, 6;14)

A tanítványok Péter kezdeményezésére elhatározták, hogy halászni mennek. El is mentek, de csalódniuk kellett, mert egész éjszaka semmit sem fogtak. A csüggedt tanítványoknak ekkor jelent meg a feltámadott Úr, és megkérdezte, hogy van-e valami ennivalójuk. Ők pedig őszintén válaszoltak. Nincs. Jézus pedig felszólította őket, hogy vessék ki a hálót és találnak. Így is lett.

Láthatjuk, hogy Krisztus a feltámadása után is minden tekintetben tud és akar segíteni az emberen, nem tér ki a szükséghelyzetben lévő tanítványok elől sem, hanem segít nekik. Miután megjelent a Megváltó, megteltek az addig üres hálók. Nincs ez másként ma sem. Ő rajtunk is segíteni akar, életünket, az üres hálóinkat áldásaival akarja megtölteni. Ehhez azonban kell a mi engedelmességünk is. Azaz, ha Ő szólít, akkor cselekednünk kell, mégpedig azonnal. Ő már mindent megtett, feltámadásával legyőzte a halált, és ezzel megnyitotta előttünk a menny kapuját, felkínálta nekünk az örök életet, de ennek elfogadása már rajtunk múlik. Jézus megtetette az első lépést, most rajtunk a sor. (Hollósi István, Mérk-Tiborszállás)

*****************************************************

Imádság:

Köszönjünk Urunk, hogy a Te feltámadásod a mi feltámadásunk is. Add, hogy ezt minél többen elfogadják. Ámen.

 

***************************************************************

A nap gondolata:

„Míg e földön élünk, az Úr velünk, amikor hazahív, mi leszünk vele. A hívő nem szakad el Megváltójától. Egyek ők, és mindvégig egyek is maradnak.” (C. H. Spurgeon)

 

Vélemény, hozzászólás?