2020. április 21. kedd-Katona Béla

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. április 21. kedd

*******************************

Jót tenni másokkal…

A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk. Ezért tehát, míg időnk van, tegyünk jót mindenkivel, leginkább pedig azokkal, akik testvéreink a hitben. (Gal 6:9-10)

A hívő ember tudja, hogy a jó cselekvésére az Úr tesz képessé, így ebben semmi érdem sincs. Hála viszont annál inkább. Kivel tegyünk jót? Mindenkivel, feleli Igénk, de leginkább azokkal, akik testvéreink a hitben. Megtesszük ezt egymással? Kivel tettünk jót mostanság a gyülekezetünk tagjai közül? Vagy éppen lelki társaink közül? Vagy nem is szoktunk ilyesmit tenni? Megvagyunk magunknak, nem várunk semmit másoktól, de tőlünk se várjon senki semmit?

Harmadik gyermekünk születése után nem telt el még három hét, amikor egy délután csörög a mobilom. Egy lelkésztársam volt. Itthon vagy? Ki tudsz jönni a parókia elé? – kérdezett kettőt gyorsan. Persze – válaszoltam és odaadtam a feleségemnek az ölemben nyugvó gyermekünket. Kiléptem a parókia ajtaján és nagy meglepetésemre lelkésztársam kezében egy nagy tál finom étel és egy doboz házi készítésű sütemény volt. Nektek hoztam, a feleségem készítette – árulta el a csodálkozó kérdéseimre, hogy mi ez és mit tegyek vele.

Jól esett. Nemcsak az étel. Az is. De attól még jobban, hogy valakik, akik testvéreink a hitben gondoltak ránk és jót tettek velünk. A megajándékozottság boldog élménye még mindig bennem van. S közben nem felejtem, hogy nekem is van lehetőségem hasonlóképpen cselekedni másokkal. Isten iránti hálából… (Katona Béla, Nyíregyháza-Kertváros)    

******************

Imádság:

Uram! Magamtól nem tudok jót tenni, de élsz bennem és általad tehetek jót, mely örömöt szerez másoknak. Adj nekem ilyen figyelmes lelkületet, mely szeretettel, hálából cselekszik Téged dicsőítve, másoknak használva! Ámen

******************

A nap gondolata:

Szívünk állapotáról nem szavaink, érzéseink, még csak nem is gondolataink vagy imáink tanúskodnak legtisztábban, hanem csakis gyümölcseink, azaz cselekedeteink. Ha tetteink nagy része önös érdekeinket szolgálja, s abban csak kevés helyet kap az embertárs s az Isten szolgálata, nem jó gyümölcsöt termünk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?