2020. június 10. szerda

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. június 10. szerda

*******************************

Válaszd az életet!

 

„… előtökbe adtam az életet és a halált, az áldást és az átkot. Válaszd hát az életet, hogy élhess te és utódaid is!”  (5Mózes 30,19b)

 

Két testvér a szülei bölcsességéről vitatkozott.

  • Apa nagyon bölcs- mondta egyikük. – Hallgatnunk kell rá, és azt kell tennünk, amit mond.

Az öccse azonban nem értett vele egyet.

  • Apa nem olyan bölcs! Mi legalább olyan okosak vagyunk, mint ő. Be is bizonyítom!

Másnap a kisebbik fiú elment a házuk melletti erdőbe, és foglyul ejtett egy kismadarat. Hazahozta, és azt mondta a bátyjának:

  • Menjünk, keressük meg apát! Megmutatom neked, hogy nem is olyan okos!

A két fiú bement az apához a dolgozószobájába, a kisebbik összezárt kezében tartotta a madarat.

  • Apa, van egy kérdésem! – mondta. – Egy kismadár van a kezemben. Mondd meg, hogy él-e vagy halott?

A fiú biztos volt benne, hogy az apja nem fog helyesen válaszolni, mert ha azt mondja, hogy halott, akkor ő egyszerűen széttárja a kezét, és megmutatja, hogy a madár él. Ha viszont az apja azt mondja, hogy él a madár, akkor összenyomja a két kezét, és aztán megmutatja, hogy a madár halott. Így bebizonyítja a bátyjának, hogy az apjuk mégsem olyan okos.

Az apa egy pillanatig elgondolkodott a kérdésen, majd így válaszolt:

  • Fiam… a válasz a kezedben van.

Testvérem, a mi kezünkben van a döntés. Te kit vagy mit választasz az életedben? Van Valaki, aki már Téged választott, mert szeret. Mert fontos vagy neki. Mielőtt megformáltattál volna, Ő már akkor melletted döntött. A döntés most a te kezedben van, hogy te Őt választod-e? Mert ha igen, akkor tiéd lesz az élet. Ha nem, a halál és az átok lesz a részed.

Ki ne szeretné az életet választani? – gondolhatod magadban. Akkor dönts még ma Jézus mellett. Vagy először életedben, vagy sokadszorra, megerősödve Benne. De tudnod kell, hogy ha az Úr Jézus Krisztust választod, akkor nemcsak ez az élet lesz a tiéd, hanem az örök élet is. Hagynád elszalasztani ezt a nagyszerű ajánlatot??? Válaszd hát még ma az Úr Jézust, mert „Akié a Fiú, azé az élet” (1 János 5,12). Vele együtt tiéd lesz minden, mert Ő ennyire szeret Téged!  (Tóth Viktória, Abaújvár)

*****************************************************

Imádság:

Uram, köszönöm, hogy a választást rám bízod. Köszönöm, hogy megmutatod: nélküled csak a halál és az átok lehet az én részem. Ezt nem akarom választani, erre nincs szükségem. Nekem csak Te kellesz. Csak Rád van szükségem! Kérlek légy életem Ura és vezére, hogy életem, és örök életem lehessen! Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

Ne múljék el egy nap sem anélkül, hogy életjelt ne adnál magadról Jézusnak! (C.H. Spurgeon)

 

Vélemény, hozzászólás?