2020. május 11. hétfő-Hollósi István

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. május 11. hétfő

*******************************

Tervezz Istennel!

„Tehát akik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk abba a városba, és ott töltünk egy esztendőt, kereskedünk és nyereséget szerzünk; azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Mert a ti életetek olyan, mint a lehelet, amely egy kis ideig látszik, aztán eltűnik. Inkább ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, és ezt vagy azt fogjuk cselekedni.” (Jakab 4, 13-15)

Teljesen hétköznapi dolgokat olvasunk az alapigében. Elmenni valahova, ott kereskedni, tevékenykedni, nyereséget szerezni. Nincs ezekben semmi különleges. A leglényegesebb azonban kimarad a felsorolásból. Istent nem veszi számításba. Sokszor így vagyunk ezzel mi is. Odaszánjunk Istennek azt a vasárnapi egy órát, jó reménység szerint még napi csendességet is tartunk, de életünk túlnyomó részében, a rohanó és sűrű hétköznapokban elfelejtkezünk Róla. Tervezgetünk, szorgoskodunk, neki feszülünk a munkának, de a nagy elfoglaltság, és a nagy hajtás közepette, Isten számára nem marad hely. S nem azért, mert istentelenek lennénk, hanem egyszerűen azért, mert csak a feladatokra, a tennivalókra koncentrálunk, arra, hogy elvégezzük, amit elterveztünk.

Az apostol szavai arra intenek, hogy ne Isten nélkül tervezzünk, ne nélküle munkálkodjunk, hanem Vele. Ne csak az indulásnál, a kezdésnél legyünk Isten mellett, hanem végig, az egész úton. Hagyjuk Istenre az utunkat, benne bízzunk, és higgyük el, ha így teszünk az Ő áldásai nem fognak elmaradni. (Hollósi István, Mérk-Tiborszállás)

*****************************************************

Imádság:

Mennyei Édesatyánk! Segíts minket abban, hogy minden időben eltudjunk csendesedni a Te színed előtt, és a Te segítségeddel végezzük munkáinkat, feladatainkat. Áldj meg minket Urunk! Ámen.

***************************************************************

A nap gondolata:

„Szükségünk van Istenre, és neki mindig van ideje a számunkra, ha keressük Őt.” (C. H. Spurgeon)

 

Vélemény, hozzászólás?