2020. május 17. vasárnap-Sándor Gabriella

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. május 17. vasárnap

*******************************

Mi haszna?

„És azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, amelyet én szerzek, tulajdonommá lesznek és kedvezek nekik, amint ki-ki kedvez a maga fiának, aki szolgálja őt. És megtértek és meglátjátok, hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, aki nem szolgálja őt. (Mal 3,17-18)

Heidelbergi Káténk vissza-visszatérő kérdése ez: Mit használ a Teremtő ismerete, Krisztus áldozata… nekünk. Gyakorlatias, azaz református. Az Írás szerint valósága ennek a kérdésnek még ennél is meglepőbben mentes minden álszentségtől. Malakiás könyvének harmadik fejezete egy szóváltás története Isten és Jákob (csaló) fiai, azaz mi közöttünk. Megvizsgálva körülményeket arra juthatunk mi is, hogy nem éri meg Jézust követni. Természetesen ezt mi sem mondjuk ki. De Aki ismer, a szemünkbe mondja. Hála legyen Neki ezért! Mert hogy is állnak a csűreink (a bankszámlánk), a családunk, a karrierünk, az álmaink…? S Ő eközben figyel és hallgat minket. Ez megtisztelő. Semmi értelme nincs a panasznapnak, tudjuk nem visz előbbre. Szeretnénk is, ha már véget érne. Örömre vágyunk.

De Ő megérti. Sőt megszólal a Seregek Ura. Az Ő seregeinek száma tízezerszer tízezer és ezerszer ezer a Jel 5 szerint, azaz sok. Egy angyal levágott 185.000.-t egy éjszaka az ellenségből (2Kir19). Akkor 101.000.000 angyal Ura mire képes? Most Ő szól hozzánk: Kedvezek nektek, akik engem szolgáltok. Figyeljük meg, a keresztyén kultúrát már áthatotta ez az igazság. A cég érdeke, hogy az alkalmazott élete kiteljesedjen. Mert a cél azonos. Egy ügyön vagyunk a Mindenség teremtőjével. Hozzá tartozunk, mert újjászülettünk általa, egyvérből vagyunk a Jézuséból. Beállhatunk az Ő tervébe. Bizalommal lehetünk Hozzá. Hűségesek maradhatunk valóban.

A munka, amiben Isten van a miénk is. A Cég profilja pedig megmentés, gondoskodás, ajándékozás, kedveskedés, szabadítás, gyógyítás, felemelés… ebben mi vagyunk az eszközei. Ezért logikus, hogy érdeke a Cégnek, hogy jó dolgunk legyen. Azt tudjuk tovább adni, amit megtapasztaltunk. Próbáld ki mondja pár verssel hamarabb a Seregek Ura hozd be a tizedet s lesz eső, nem lesz kártevő csak termés. Tényleg megmernéd próbálni? Egyedi a lehetőség, ma Isten ajánlja fel, hogy teszteld Őt. Itt az ideje megtérni a panasznapból, a majd odaát jóváírja az Úr a szenvedéseinket gondolatokból. Itt az ideje, hogy meglássuk, úgy ahogy a Seregek Ura látja az életünket. Meglássuk, elhiggyük, gyönyörködjünk, kimondjuk, megköszönjük!                                      (Sándor Gabriella, Budapest)

*****************************************************

Imádság:

Kegyelmes Istenem! Megtérek az irigységből, lustaságból. Köszönöm, hogy úgy kaphatok áldást Tőled, hogy még áldássá is leszek közben. Ámen

 

***************************************************************

A nap gondolata:

Isten akaratának felismeréséhez idő és türelem kell.

 

Vélemény, hozzászólás?