2020. május 18. hétfő-Prókai Árpád

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. május 18. hétfő

*******************************

Gyümölcstermés

 

Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket. (Mt 3,8)

 

Hogy megtéréshez illő gyümölcsöket teremhessünk, a szívünket a megtéréssel alkalmassá kell tenni a gyümölcstermésre.

Mit jelent a megtérés? Elfordulni régi szokásaimtól, meglátni bűneimet, megbánni, megvallani azokat, ahogy az Ige mondja: „Vallást tevén az ő bűneikről.” (Mt 3,6) Így menekülhetek meg Isten haragjától, így tisztíthatja meg szívünket.

Az életünkön látni kell másoknak a gyümölcsöket. A gyümölcsök ezek: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség.

 

Komoly bűntudata volt annak az embernek, akitől mikor megkérdezték: látod-e bűneidet, így felelt: két bűnöm ellen kell most harcolnom, a sok felesleges beszéd és a mértéktelen evés ellen. Jézust segítségül hívja, és imában harcol ellenük.

 

A szelídség gyümölcsét láttam egy kislány életében. Ő azelőtt nyelveskedő volt, aki sokat veszekedett fiú testvéreivel. Ő maga mondta el az egyik hittanórán, hogy milyen harcba került a bűnt legyőznie. Fogait összeszorította, szája szélét beharapva küzdött, hogy ne feleseljen a csúfolódó fiúkkal.

Felénk is állandóan hangzik az Ige: Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket. Látszanak-e életünkön a gyümölcsök? (Prókai Árpád, Boldva)

*************************

Imádság:

Uram! Köszönöm, hogy szívemet magadhoz fordítottad. Hadd teremjek hozzád méltó, neked tetsző gyümölcsöket életemben! Ámen

************************

A nap gondolata:

A megtérés nem más, mint teljes ráhagyatkozás a megváltó Isten igazságára és szeretetére. A megtérés: Istenhez fordulás, bizalom az Úrban, amelyből békesség fakad. Csak ez segíthetne rajtunk. Eddig üres hiábavalóságokra építettünk, roncs kerítéseknek dőltünk, amelyek kidőltek, és gyalázatos mélységekbe jutottunk, megszégyenültünk, csalatkoztunk.

 

Vélemény, hozzászólás?