2020. május 23. szombat-Meleg Attila

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. május 23. szombat

*******************************

Épüljetek fel lelki házzá!

Levetve tehát minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást, mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre, mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr. Járuljatok őhozzá, mint élő kőhöz, amelyet az emberek ugyan megvetettek, azonban Isten előtt “kiválasztott és drága”; ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Ezért áll ez az Írásban: “Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg.” Nektek, a hívőknek drága kincs, a hitetleneknek pedig az a kő, amelyet megvetettek az építők, sarokkővé lett, megütközés kövévé és megbotránkozás sziklájává, azok beleütköznek, mert nem engedelmeskednek az igének. Ők erre is rendeltettek. Ti azonban választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket.

(1Péter 2, 1-9)

 

Ahhoz, hogy vágyakozni tudjunk igazán a hamisítatlan lelki táplálék után le kell vetkőznünk magunkról azokat a tulajdonságokat, amelyek az évek folyamán ránk ragadtak. Vagy amelyeket szándékosan magunkra szedtünk. Vannak olyan rossz tulajdonságaink, amelyeket otthonról hoztunk és vannak olyanok, amelyeket rossz társaságba keveredve szedtünk magunkra. Le kell vetkőznünk minden gonoszságot, minden álnokságot, képmutatást, irigységet és minden rágalmazást. Amíg ezektől nem szabadulunk meg, szándékosan nem tudunk lelki házzá épülni az Isten akarata szerint. Pedig ez az Ő akarata, hogy mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. Milyen lelki áldozatra vagy hajlandó, hogy kedves legyen az Istennek? Miben kell változnod, hogy Isten kedvét lelje az életedben? Ha Isten most rád néz gyönyörködik benned és örül neked, vagy talán a kétfele sántikáló életed és a megtéretlen szíved miatt utálat vagy az Istennek? A mai üzenet világosan beszél számunkra: ez áll az Írásban: “Íme, leteszek Sionban egy kiválasztott drága sarokkövet, és aki hisz benne, nem szégyenül meg.” Nektek, a hívőknek drága kincs, a hitetleneknek pedig az a kő, amelyet megvetettek az építők, sarokkővé lett, megütközés kövévé és megbotránkozás sziklájává. Aki rá áll és rá építi az életét Jézus Krisztusra az megmenekül, aki a karrierre, a paráznaságra, hamis istenek és bálványok imádására építi az életét az összetörik! Nem azért van összetörve az életed mert nem megfelelő helyen alapoztál? Istennek Krisztusban drága kincs vagy az az egyetlen, választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet vagytok, Isten tulajdonba vett népe, hogy hirdessétek nagy tetteit annak, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket. Az egyetemes papság nagy igazsága és felszólítása hangzik itt el. Azért rendeltettél, hogy hirdesd nagy tetteit annak, aki a sötétségből világosságra hívott el. Ha világosságban jársz a világosság cselekedeteit cselekszed, ha sötétségben akkor a sötétségét. Ideje kilépni és színt vallani. Ha világosság van benned tégy ma bizonyságot. Arról a világosságról, Krisztusról, aki felragyogott neked. (Meleg Attila, Bódvaszilas)

*****************************************************

Imádság:

Uram köszönöm, hogy kiválasztottál magadnak az idők kezdete előtt tisztíts meg, hogy áldott eszközödként világítsak azoknak, akik még sötétesében vannak. Ámen

 

***************************************************************

A nap gondolata:

A Krisztusra épített élet, házasság, gyermeknevelés és kapcsolat megmenekül.

 

 

Vélemény, hozzászólás?