2020. május 8. péntek-Böttger Antal

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

2020. május 8. péntek

*******************************

„Helyesen fejtegetni”

„Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt, mint aki nem vall szégyent a munkájával, hanem helyesen fejtegeti az igazság igéjét.” (2Tim 2,15)

 

Hányszor magyarázunk így: „átmész egyenesen…” Vagy mondjuk: „elvágod egyenesen…” Ahogy az eke szánt: egyenesen, egymás mellé húzva a barázdákat, vagy ahogyan „nyíl egyenesen” suhan a nyílvessző.

Pál az ige megértéséről és hirdetéséről beszél. Igen, arról, hogy megértsem Istenünk szeretetét és akaratát a Szentírást olvasva, és hogy azt, amit megértettem tisztán elmondjam másoknak. Megértsem üzenetét és vállaljam annak elmondását is.

Ennek a módja, hogy helyesen, azaz mindenképpen egyenesen: tisztán, világosan, egyértelműen. Úgy, ahogy az Úr azt megértette velem. Semmit nem elferdítve benne. Igazán, teljes valóságában teljes tartalmában.

Jó, hogy olvasod az igét, de ugye igyekszel megérteni is azt? És ha érted, teszel-e róla bizonyságot másnak? Nem, nem kevesebbről, mint értünk való kereszthaláláról és feltámadásáról. Arról, hogy Ő azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön!

Legyen figyelmed rá: a megértett igét helyesen fejtegesd: igazán mondd el másoknak! Nem vallasz vele szégyent! Kipróbált embere leszel Urunknak! Bátorság!

(Böttger Antal, Verőce)

*****************************************************

Imádság:

Uram! Olvastam, megértettem sok igédet, de bocsásd meg, amit elhallgattam ezekből mások előtt, vagy nem helyesen (egyenesen, tisztán) mondtam volna, noha szükségük lehetett volna rá nekik is! Adj most erőt nekem, hogy amit ma megértettem, vagy ezután megértek: helyesen mondjam el másoknak!

***************************************************************

A nap gondolata:

Olvasd a Bibliát, beszélj az Úrral, és légy vele közösségben közvetlenül.

 

Vélemény, hozzászólás?