2020. március 28. szombat-Berencsi Balázs

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

  1. március 28. szombat

*******************************

Mérd meg a templomot! – 2.

 Ekkor pálcához hasonló mérővesszőt adtak a kezembe, és ez a szó hangzott: Kelj fel, és mérd meg az Isten templomát, az oltárt és az ott imádkozókat!” (Jelenések 11:1-2)

Láttuk a tegnapi napon, hogy a lelki dolgokat, az Úrral való kapcsolatot, a hit dolgait is meg lehet mérni, és lehet azokról pontosabb képet kapni. A Bibliában sokszor találkozunk azzal, hogy Isten megméri, megvizsgálja a hozzá tartozók életét. Egyik zsoltárban például ezt olvassuk: „Uram, te megvizsgálsz és ismersz engem. Tudod, ha leülök vagy ha felállok, messziről is észreveszed szándékomat. Szemmel tartod járásomat és pihenésemet, gondod van minden utamra. Még nyelvemen sincs a szó, te már pontosan tudod, Uram. Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod. Csodálatos nekem ez a tudás, igen magas, nem tudom felfogni.” (Zsolt.139:1-2) Itt felismerte Dávid király, hogy milyen, amikor Isten nemcsak nagyjából nézi az életét, hanem pontosan ismeri szívét, lelkét, egész életét. Ez pedig számára biztonságot jelentett.

Igen, jó tudni, hogy Isten sohasem nagyjából nézi a mi életünket, hanem pontosan. Mindent lát, mindent tud rólunk, pontosan ismeri a dolgainkat. Mi azt hisszük eleget hiszünk, eleget járunk templomba, talán eleget adakozunk, eleget szolgálunk, de valójában Isten látja a szívünk igazi odaszánását, szeretetét és hűségét a valóságban. Magyarán Istent sohasem lehet megtéveszteni. Legyen ez mindenkori mutatója életünknek és buzdítson Urunk még odaadóbb szolgálatára.   (Berencsi Balázs, Szabolcsveresmart)

*****************************************************

Imádság:

Uram! Köszönöm, hogy életem felőli minden-tudásod nem kell, hogy félelemmel töltsön el engem vagy elbátortalanítson a Te követésedben. Arra kérlek, inkább érezzem a mai napon is, hogy mennyire tenyereden élhetek és bátoríthat, ismered a mai napomat is előre és megadod az erőt annak minden pillanatához. Ámen.

***************************************************************

A nap gondolata:

Gondolkodj el egy percig a Föld tengelye dőlésszögének csodáján! Egyetlen másik bolygó sincs úgy megdöntve, mint a miénk, 23 fokos dőléssel. Ennek köszönhető, hogy a Nap sugarai egy év leforgása alatt a Föld minden részét érintsék, ahogy a Föld megkerüli a Napot. Ha nem lenne a tengelyferdeség, a sarkvidékeken hatalmas mennyiségű jég képződne, és az Egyenlítőnél a hőség elviselhetetlen lenne. De mint egy izgatott és lelkes szülő, aki az újszülött számára készíti elő a gyerekszobát, Isten kifejezetten nekünk készítette a Földet. Ennyire fontosak vagyunk Istennek, ennyire törődik velünk.

 

 

Vélemény, hozzászólás?