2020. március 29. vasárnap-Meleg Attila

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

  1. március 29. vasárnap

*******************************

Tisztítsatok meg magatokat!

 

Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel képmutatás nélküli testvérszeretetre, egymást kitartóan, tiszta szívből szeressétek, mint akik nem romlandó, hanem romolhatatlan magból születtetek újjá, Isten élő és maradandó igéje által. Mert minden test olyan, mint a fű, és minden dicsősége, mint a mező virága: megszárad a fű, és virága elhull, de az Úr beszéde megmarad örökké.” Ez pedig az a beszéd, amelyet hirdettek nektek. (1Péter 1, 22-25)

 

Isten az Ő Igéje által ismét felszólít bennünket: Tisztítsátok meg lelketeket az igazság iránti engedelmességgel… Soha nem lehet másképpen Istennek tetszeni és az Ő jelenlétében élni csak ha megtisztítjuk magunkat. Megtisztulni pedig, csak Jézus Krisztus vérében, az újjászületés által lehet. Ez az az igazság, aminek engedelmeskedni kell. Amikor ez megtörténik az életedben, akkor megérted és megéled az Ige folytatását a képmutatás nélküli testvérszeretetet. Sokszor itt csak személyválogatásra gondol az ember pedig nem csak arról van itt szó, hanem arról is, hogy abban az igazságban szereted a Krisztusban lévő felebarátodat elsősorban és az ellenségedet is, amit kaptál az újjászületés által. Tiszta szívből szeretni csak az tud, akinek tiszta szíve van! Nincs megfertőzve részrehajlással, kapzsisággal és az Ördög minden ajánlatának a szeretetével. Kik is képesek erre? Akik romolhatatlan magból születtek újjá, Isten élő és maradandó Igéje által. Újjá kell születni Szentlélek által. Maga Jézusunk is ezzel bíztatta Nikodémust. Az újjászületést akarni kell. Isten munkálja bennünk az Ő Szentlelke, az Ő maradandó Igéje által a vágyat és az akarást is. Minden változik körülöttünk és mi magunk is változunk, a Kísértő mindent megtesz, hogy újabb és újabb módon tudjon félrevezetnie és becsapni bennünket, hogy Isten igazságától minél távolabb kerüljünk. Nincs tehát semmi kárhoztató ítélet azok ellen, akik Krisztus Jézusban vannak. Ezért teljes hittel és odaadással kell törekednünk Isten akaratának a megélésére. Teljes igyekezettel kell törekednünk, hogy figyelmünket a menny felé fordítsuk és ne a test cselekedetei foglalkoztassanak bennünket. Mert minden test olyan, mint a fű, és minden dicsősége, mint a mező virága: megszárad a fű, és virága elhull, de az Úr beszéde megmarad örökké. Balgaság úgy élni, hogy ezt az Igét nem tarjuk szem előtt, ha tehát minden földinek elmúlik a dicsősége, akkor a kérdésem csak az, hogy tudsz-e értékrendet vonni az Isten elvárása és a világ elvárása között? Tudjuk, hogy elmúlik a fiatalság, az erő, a szépség és még az egészség is ahogy öregszünk romlik. Ezeket mind tudjuk, mégis nagyon sokszor háborgunk miatta, pedig nem kellene. Éljünk hálaadással és kérjük Isten újjáteremtő erejét ma is imádságban. (Meleg Attila, Bódvaszilas)

*****************************************************

Imádság:

Uram bár a testem romlandóságnak van kitéve a belső emberem mégis minden nap megújul, a te kegyelmedben. Add, hogy minden nap erre tudjak figyelni és ezt megélni a te Szentlelked jelenlétében Ámen.

***************************************************************

A nap gondolata:

Megtisztulva és újjászületve élni tudatosan minden nap Isten jelenlétében, mindent megváltoztat kívül és belül.

 

Vélemény, hozzászólás?