2020. március 30. hétfő-Nagyné Bakó Katalin

Categories: Egyéb

NAPI IGE ÉS GONDOLAT

***

  1. március 30. hétfő

*******************************

Ima nehézségek idején

 

„Mert te vagy Uram, reménységem, te vagy Uram, bizodalmam ifjúkorom óta. Te voltál támaszom születésem óta, te hoztál ki anyám méhéből, téged dicsérlek szüntelen.” (Zsoltárok 71:5-6)

 

Valóban egy öregembernek az imádsága lenne ez a zsoltár? Ha jobban belegondolunk akkor, amit olvasunk egy élethelyzetet, lelkiállapotot mutat be, nem csak egy élete végén levő öregember imádsága, hanem valamennyiünké, aki az élet sűrűjében van, akinek az életére törnek, még azt is híresztelik róla, hogy Isten elhagyta, küzd a testi erőtlenséggel, és még olyat is mond: sok nyomorúságot és bajt láttattál velem Uram. De mégis képes hálát adni és zengedezni az élő Istennek, nem roskad össze az élet küzdelmeiben, nem vádaskodik. Egy ember, aki átgondolja egész életét és szíve hálával van tele.

S valljuk be, mi oly gyakran csak kisebb-nagyobb időszakokban tudunk gondolkodni, nem az egész életünket visszük Isten elé, azt se tudjuk, hogy mi lesz holnap, vagy a jövő héten szerdán, vagy a nyáron. Van még néhány percem, de aztán mennem kell, mert holnap munka, nem maradhatunk sokáig… és ehhez hasonló mondatokkal éljük mindennapjainkat. Ahogy Ady Endre mondja: „..most perc-emberkék dáridója tart…” Sokszor csak „rövid távon” gondolkodunk. Pedig nem mindegy, hogy milyen távlatokban, lelki szemeinkkel mit látunk és láttatunk. A zsoltáros végigtekintett, kitekintett az egész életére. Benne van az egész élete, számon tartja Isten milyen csodákat tett vele.

Repülőgépen ülve, vagy hegytetőről, kilátóból, madárlesből kitekintve szép a látvány. Messzire látunk, látjuk mindazt, amit Isten nekünk adott, óriási ajándék. S bizony csak sokszor ilyen különleges pillanatokban tudunk visszatekinteni az életünkre, ritkán adatik meg az embernek. Adj hálát életed pillanataiért, örömeiért és nehézségeiért! (Nagyné Bakó Katalin, Berettyóújfalu-Szentmárton)

*****************************************************

Imádság:

Uram, bár megviselnek az élet küzdelmei, nehézségei, sokszor elgyengülök, de te erőt adsz és nem dobsz el magadtól. Köszönöm Uram, hogy számon tartasz engem is! Ámen

***************************************************************

A nap gondolata:

Amikor jelentős változásokkal szembesülünk, úgy gondolhatunk ezekre, mint szent kalandokra. Bárhová is megyünk, Isten már ott van, és élményeket készít nekünk.

 

Vélemény, hozzászólás?