Adventi gyertyagyújtás - 1. gyertya
2023. december 3.

Adventi gyertyagyújtás - 1. gyertya

Isten iránti hálaadás és öröm van a szívemben advent első vasárnapja kapcsán, hogy az istentiszteletet követően meggyújthattuk kültéri adventi koszorúnkon is az első gyertyát az újonnan kialakított szabadtéri közösségi helyünkön. Különösen örülök annak, hogy ezt a gyülekezet tagjai és az intézmény lakói, dolgozói közösen tették meg. Jó volt az istentisztelet után még néhány percig együtt lenni, énekelni, örvendezni, teázni és beszélgetni, vagyis megélni a testvéri közösség szépségét és erejét.

Hagyományteremtő szándékkal indult ez a kezdeményezés, a következő ilyen alkalom természetesen - ha Isten éltet bennünket - advent második vasárnapján lesz, ahol ugyanilyen keretek között szeretnénk meggyújtani a második gyertyát is. Kérem a Testvéreket, hogy istentisztelet után szánjuk rá azt a néhány percet, vegyünk részt ezen a kis alkalmon, mert fontos, hogy mindannyiunk szívében együttesen is benne legyen az érzés: „nincs már messze az Úr”!

Arra kérnénk a testvéreket, hogy az elmúlt vasárnap kiosztott éneket hozzák magukkal /mert ezt az éneket fogjuk folytatni/, illetve, hogy aki tudja ezen a vasárnapon is támogassa némi pogácsával, mézeskaláccsal az alkalmat.

Mindenkit szeretettel várunk!