Adventi gyertyagyújtás
2023. december 1.

Adventi gyertyagyújtás

Ha Isten éltet bennünket, 2023. december 3-án már advent első vasárnapját fogjuk ünnepelni. Ezzel kapcsolatban szeretnék néhány dolgot hirdetni.
Istennek hála, elkészült az Anna Otthon melletti előtető, ami két funkciót hivatott szolgálni. Egyrészt az Anna Otthon napelemrendszere kerül majd rá, ha megérkeznek az engedélyek, az energiahatékonyabb működés érdekében. Másrészt egy rendezvények megtartására kiválóan alkalmas teret is nyertünk a megépítésével, mely intézményi és gyülekezeti programoknak egyaránt helyet adhat majd. Az első ilyen programot, melyen az intézmény és a gyülekezet közösen vehet részt advent első vasárnapján szeretnénk megtartani, mégpedig a következő formában: jövő vasárnapra felállításra fog kerülni az előtető alatt egy kültéri adventi koszorú, melyet szeretném, ha az istentisztelet végeztével a gyülekezet és az intézmény lakói, dolgozói közösen gyújtanák meg az első gyertyát és énekelnénk egy közös adventi éneket is.
Ezen kívül egy kisebb adventi árusítást, vásárt is szeretnénk tartani az intézmény lakóinak munkáiból, ezért felállításra fognak kerülni asztalok, ahol ezek a termékek megtekinthetők és megvásárolhatóak lesznek. Mik ezek a termékek? Gyöngyfűzött ékszerek, karkötők, karácsonyfadíszek, kulcstartók…
A hidegre való tekintettel meleg teát is kínálni fogunk, és ha a kedves testvérek némi pogácsával, mézeskaláccsal hozzájárulnak az alkalomhoz, akkor egy kis teázós, pogácsázós, beszélgetős együttlétre is lehetőség nyílik az istentisztelet után. Az adventi gyertyagyújtást természetesen mind a négy adventi vasárnapon szeretnénk megtartani. Ebből az első három alkalommal az árusítást és a teázást is, a negyedik vasárnapon már csak a gyertyagyújtást tekintettel arra, hogy ez a vasárnap egyben szenteste napja is. Ezen kívül ezen a napon, december 24-én a délelőtti istentisztelet keretében fognak minket megörvendeztetni a műsorukkal a gyermek-istentiszteletre járó gyerekek is. Két héttel korábban, azaz december 10-én az Anna Otthon lakói adnak majd műsort istentiszteletünkön.
Hirdetem még, hogy a gyülekezet eddigi hagyományaihoz híven idén is szeretnénk arra kérni a testvéreket, hogy aki teheti, örvendeztesse meg az Anna otthon ellátottjait egy karácsonyi csomaggal, melynek tartalma továbbra is illatszer és némi édességlegyen. Tíz férfi és húsz női ellátott részére kérnénk csomagot készíteni. Aki ezzel szeretne szolgálni, kérem, iratkozzon fel vagy jelezze a gyülekezet lelkipásztorának!