„Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. ” (Mt 22:37-39)

Kedves Látogató!

Örülünk, hogy megtaláltál minket! Tudjuk, te is a legjobb Otthont keresed annak, akit szeretsz, s a sok lehetőség közül nehéz a választás. Azt is tudjuk ma a külsőségek épp olyan fontosak, mint a belső értékek. Nálunk mindkettőt megtalálod!

Külső értékeink:

Az Anna Szeretetotthon értelmileg akadályozott felnőttek, és pszichiátriai betegek számára épült 1999-ben. Jelenleg 28 férőhellyel működik. A kétszintes épületben 2 és 1 ágyas szobák találhatók. A földszinten 8 darab kétágyas szoba, az emeleti szinten 12 darab egyágyas szoba van, mindegyik saját zuhanyzóval, mellékhelyiséggel biztosít kényelmet, nyugalmat, intimitást, az itt élők számára. Szobáikat ízlésük szerint, saját berendezési tárgyaikkal tehetik otthonossá.  Az Otthon földszintjén tágas étkező szolgálja a közös étkezéseket, és egyben a közösségi programok helyszíne is. Az emeletre való feljutást lift könnyíti meg. Az épület minden területe akadálymentesített. Az Otthon kertvárosi környezetben épült, a református templommal közös, parkosított udvarban.

Belső értékeink (testi-lelki táplálékok):

Az Otthonban szakképzett ápolók biztosítják a szakszerű ellátást, az állandó felügyeletet. Az egészséges táplálkozást napi ötszöri étkezéssel, egyéni táplálkozási igények kielégítésével biztosítjuk.

Mit nyújtunk még?

  • rendszeres háziorvosi ellenőrzés heti rendszerességgel
  • rendszeres pszichiátriai ellenőrzés hetente
  • a gyógyszerellátás keretében-vonatkozó jogszabályoknak megfelelően-gondoskodunk a háziorvos és a szakorvosok által felírt gyógyszerek beszerzéséről. Az összeállított alaplista szerinti gyógyszereket térítésmentesen biztosítjuk.
  • Szakellátásra lakóinkat saját intézményi autóval szállítjuk, nővéri kísérettel.

Otthonunkban megvalósul az intézményen belüli szociális foglalkoztatás, melynek keretében a következő foglalkoztatási formákat tesszük lehetővé: ékszerkészítés, zöldterület-gondozás, textilszövés, gyertyaöntés, egyéb papíripari tevékenység. Fejlesztő foglalkozások egyéni és csoportos formában, személyre szabottan (kreatív foglalkozás, olvasás-írás fejlesztése, szinten tartása, drámapedagógiai foglalkozások, zenei készségfejlesztés, biblioterápiás foglalkozások, hagyományőrzés, ünnepkörökre készülődés, angol nyelvű foglalkozás, hittan óra, Otthon óra, lehetőség a hitélet gyakorlására a vasárnapi istentiszteletek alkalmával a templomban, közös élmények, kirándulások, közösségi programok, mozi, színház, múzeumlátogatás, stb) gyógymasszázs, egyéni és csoportos mozgásterápia.

A kapcsolattartás a hozzátartozókkal telefon, személyes látogatás és hazalátogatás formájában jöhet létre intézményi segítséggel.

Hisszük, hogy nálunk megtalálod, amit keresel! Szeretettel állunk rendelkezésedre személyes találkozás keretében is, hogy megmutassuk, mindez hogyan működik a gyakorlatban!

Számunkra a legfontosabb, hogy a Test és a Lélek Otthonra találjon nálunk!