„Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez az első és a nagy parancsolat. A második hasonló ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. ” (Mt 22:37-39)

Intézményünk a Nyíregyháza – Kertvárosi Református Egyházközség fenntartásában működik 1995-óta. Napközbeni elfoglaltságot nyújtunk 21 fő segítséggel élő felnőtt részére minden munkanap 7-órától 16.30-óráig. Szolgáltatásunk ellátottaink részére ingyenes.

Ellátottunk lehet: az a legfeljebb középsúlyosan értelmileg akadályozott, mozgáskorlátozott, autista, gyengén látó felnőtt személy, aki szolgáltatásunk igénybevétele iránt kérelmet nyújt be.

Az ellátásban részt vevők részére szakképzett munkatársaink minden nap fejlesztő foglalkozásokat tartanak, mely által fenntartjuk meglévő képességeiket, emellett biztonságos környezetben tartalmas napközbeni elfoglaltságot is biztosítunk. Lehetőség van közösségi programokban részvételre, a szabadidő hasznos eltöltésére, kirándulásokon való részvételre, lelki gondozásra, szükség esetén hivatalos ügyekben segítségnyújtásra.

Intézményünk egyházi fenntartású, ezért az egyházi ünnepeket –  felekezeti hovatartozástól függetlenül – mindig megünnepeljük, foglakozást tartunk, és minden héten hittanórán való részvételre van lehetőség.

Intézményünk fejlesztő foglalkoztatás keretében ellátottaink képességének függvényében pénzkereseti lehetőséget is biztosít a vonatkozó jogszabályi előírások betartása mellett.

Az ellátásban részt vevők étkezést is igényelhetnek, mely térítésköteles.

Szeretettel várjuk a szülők, családtagok jelentkezését, akik szeretnék, hogy sérült családtagjuk napközben képességeinek megfelelő, családias, biztonságos és szeretetteljes ellátásban részesüljön.