Üdvözlöm honlapunkon!

Rövid látogatásra invitálom az István Szeretetotthonba, amely nemcsak egy lakóhely kíván lenni az idős korosztály számára, hanem egy olyan otthon, ahol testileg – lelkileg szeretetben és biztonságban érezhetik magukat azok, akik minket választanak új otthonukul.

Az István Szeretetotthon 2004-ben jött létre. Jelenleg 30 férőhellyel működik: 22db egy ágyas és 4db két ágyas szobában tudjuk elhelyezni lakóinkat, akik szobáikat megszokott bútoraikkal rendezhetik be, ezzel segítve, hogy érzelmileg könnyebb legyen a változás elfogadása. A szintes épület belső kialakításánál figyelembe lettek véve az itt élők életkori sajátosságai: a folyosók szélessége, a küszöbök mellőzése, a kapaszkodók beépítése, valamint az emeletre lifttel történő feljutás is a nehezen mozgó, idős emberek életét igyekszik könnyebbé tenni. Parkosított udvarral, kis konyhakerttel is rendelkezünk, így téve még otthonosabbá lakóink mindennapjait.

Otthonunk a nap 24 órájában biztosítja az állandó felügyeletet, a napi ötszöri étkezést, szükség esetén figyelembe véve a különböző diétákat is. Mit nyújtunk még?

A gondozás az idős emberek szükségleteinek figyelembevételével valósul meg, amelybe beletartozik:

  • rendszeres háziorvosi ellenőrzés (otthonunkban)
  • a gyógyszerellátás keretében – a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően – gondoskodunk a háziorvos és a szakorvosok által felírt gyógyszerek beszerzéséről. Az összeállított alaplista szerinti gyógyszereket térítésmentesen biztosítjuk.
  • Szakellátásra lakóinkat saját intézményi autóval szállítjuk, (kivéve fekvő, mozgásában igen korlátozott lakó esetén) nővéri kísérettel.
  • Egyéni és csoportos mentális gondozás, a napi foglalkozások elősegítik, hogy tartalmasan, hasznosan, mégis játékosan töltsük el a szabad időt.
  • A fizikai segítség és a szellemi frissesség karbantartása mellett, fontos számunkra a lélek ápolása. A református vallás gyakorlása mellett lehetőséget biztosítunk a hitélet gyakorlására más felekezetűek részére is.

Öröm számunkra, kedves Látogató, hogy röviden bemutathattuk Önnek Intézményünket. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, szeretettel várjuk egy személyes találkozás keretében történő intézménybemutatásra is.

Fenntartónk és dolgozóink számára fontos, hogy biztonságot és nyugalmat kínáljunk a hozzánk érkező idős emberek számára, és hogy emberi méltóságát minden lakónk megtarthassa élete végéig. Ezért dolgozunk!